Вчера се видяха две неща. Първо, че не е длъжно всичко

...
Вчера се видяха две неща. Първо, че не е длъжно всичко
Коментари Харесай

Атанас Зафиров: Няма как да бъде устойчиво правителство на малцинството между ПП и ДБ 

Вчера се видяха две неща. Първо, че не е длъжно всичко да завърши с първия мандат. Конституцията е дала опция за още два мандата. Вторият мит, който беше развенчан вчера е, че депутатите от „ Българска социалистическа партия за България “ биха могли да гласоподават по метод,различен от този, който са взели нашите групови органи. Стана ясно, че сме поредни и съблюдаваме нашите правила. “ Това съобщи заместник-председателят на Българска социалистическа партия и депутат от левицата Атанас Зафиров в ефира на БТВ.

Относно съставянето на кабинет с втория мандат Зафиров разяснява, че от „ Продължаваме промяната “ на няколко пъти трансформират позицията си –  в началото са твърдели, че ще бъдат съпротива, а в следствие са дали поръчка, че ще вършат кабинет. „ Вчера получихме писмо от тях. То по-скоро има пожелателен темперамент. Предварително в него виждам, че са заложени някои неизпълними условия. Едно от нещата е приемане на ветото на президента за Изборния кодекс. Това няма по какъв начин да се случи. Още повече, че претекстовете в това несъгласие са несериозни. Единият от тези претекстове е, че по този начин можело да бъде разкрита тайната на вота. Както и това, че на хората не би трябвало да се дава опция да си избират по какъв метод да гласоподават “, добави зам.-председателят на левицата за държанието на Политическа партия и опциите за сформиране на кабинет с втория мандат.

Зафиров е безапелационен, че разговор би трябвало да има и всяка от страните е в правото си да слага условия, само че не и ултимативни. Социалистът изрази терзание от предварителната поръчка за държавно управление на малцинството, тъй като по думите му коалиция от 73-74 народни представители сред Политическа партия и Демократична България няма по какъв начин да бъде устойчива.

„ Все още не са изчерпани опциите на втория мандат. Но, в случай че третият ни бъде даден, ние ще се консултираме с нашия Национален съвет и при всички положения имаме висока подготвеност и визия за развиването на страната. Първият кабинет, който видяхме през вчерашния ден, нямаше явен политически профил, само че за сметка на това беше ясно коя политическа мощ стои зад него. Затова ние желаеме, в случай че се стигне до ръководство – да е ясно кой носи политическата отговорност и кои са партиите “, сподели в умозаключение Атанас Зафиров.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР